Hovedretter

Julefrokost: Hurtig julemad til frokosten

Her får du 3 opskrifter på let julemad, som gør sig godt på bordet til din julefrokost.

Julemad - perfekt til din julefrokost

Marineret havfruesild med fed creme fraiche

 

TID: 10 MIN.

Det skal du bruge

1 glas gammeldags modnede sild, f.eks. Havfruesild fra Lykkeberg

4 spsk kapers, gerne hele kapersbær

Frisk dild til pynt

1 dl creme fraiche 38%

1 æble

1 rødløg

Sådan gør du

Arrangér sild med kapers, evt. halverede kapersbær, og dild på et lille fad.

Hæld creme fraichen i en skål. 

Skær æblet i små terninger, og løget i tynde skiver, og kom begge dele i hver deres skåle.

Spis silden med tilbehøret på rugbrød med smør.

 

Tilbehør til din julemad: Rødkål med tranebær

Krabbesalat med avocadocreme

 

TID: 15 MIN. 

Det skal du bruge

2 dåser krabbekød

2 avocado 

3 spsk creme fraiche, gerne 38%

1-2 tsk citronsaft

Salt, peber

Frisk dild til pynt

Sådan gør du

Dræn krabbekødet. 

Blend avocadokødet med creme fraiche og smag til med citronsaft, salt og peber. 

Fordel avocadocremen i seks små skåle eller glas, hæld krabbekødet over og pynt med dild.

Lækker julemad til hverdag: Ølkogt juleskinke med smørsauterede kartofler

Svinekotelet med æblebacon

 

TID: 20 min.

Det skal du bruge

2 store svinekoteletter, i alt ca. 550 g

Smør til stegning

Salt og peber

2 æbler

1 løg

4 skiver bacon

Timian til pynt

Sådan gør du

Brun koteletterne i smør på en pande, og steg dem møre over svag varme – det tager ca. 15 min. 

Krydr godt med salt og peber. 

Skær æblerne og løget i tynde både. 

Steg baconen i lidt smør på en pande.

Tag den af panden og steg æbler og løg bløde i fedtstoffet på panden. 

Skær kødet i skiver og servér på rugbrød med den stegte æble-bacon-blanding til.

Pynt med timian.

Dessert til din julemad: Risalamande
Spændende tilbehør til årets julemad - Julechutney