Grønkålstærte med valnødder
Aftensmad

Grønkålstærte med valnødder

20. november 2014Opdateret 15. april
af Beagle Iuel-Brockdorff og Bjørn Jakobsen
Her er en lækker tærte, som kan serveres som hovedret, som del af buffetbordet, til vegetarens julefrokost eller som tilbehør til kød. Tærten er stor, men den smager også godt kold til frokost næste dag

Det skal du bruge

  • 1 rulle tærtedej
  • 1 porre
  • 1 stort løg
  • 150 g ribbet grønkål (ribbet for tykkeste stængler)
  • Smør
  • 2½ dl sødmælk
  • 3 æg
  • Salt, peber
  • ½ tsk revet muskatnød
  • Ca. 150 g brie
  • En håndfuld valnødder
  • Små tomater til servering

Fremgangsmåde

  1. Læg tærtedejen i en smurt tærteform.
  2. Hak porre, løg og grønkål i foodprocessoren, evt. ad to omgange – det skal ikke være finthakket.
  3. Svits blandingen i lidt smør et øjeblik i en stor gryde og afkøl.
  4. Pisk mælk, æg og krydderier sammen, rør grønkålsblanding i og hæld den i tærteformen.
  5. Fordel små stykker brie i, og bag tærten ved 200 grader i 35-40 min. Når den mangler 10-12 min., lægges valnøddekernerne over.
  6. Servér tærten med små tomater eller tomatsalat.

Se flere opskrifter på tærte her.

Læs også