For langt de fleste rimer julefrokost på sul – men sådan behøver det ikke være. Denne opskrift på andebryst med bagte pærer er en lækker julefrokostret i den sunde ende
Det skal du bruge
2 pærer
1 tsk citronsaft
1 tsk honning
1 andebryst, ca. 300 g
Salt, peber
1½ dl pærecider
2 tsk citronsaft
1 knsp. revet skal af økocitron
1 tsk dijonsennep
25 g daddel uden sten
Evt. kørvel til pynt
Denne ret med andebryst og bagte pærer er perfekt som hverdagsret i december eller som et indslag til julefrokosten.
Fremgangsmåde
Halver pærerne, fjern kernehusene og skær frugten i kvarter. Læg dem i et ovnfast fad, dryp med citronsaft og honning og bag pærerne ved 200 grader i ca. 15 min.
Rids andeskindet og steg dit andebryst 10 min. på skindsiden. Hæld fedtet fra, krydr med salt og peber og steg dit andebryst i yderligere 8-10 min. på kødsiden. Lad det færdigstegte andebryst hvile og kog panden af med pærecider.
Si skyen fra panden, skum fedtet fra og kom den i en gryde sammen med citronsaft og -skal samt sennep. Kog skyen kraftigt ind, til konsistensen er som tynd sirup, og smag til med salt og peber.
Skær andebryst i tynde skiver og anret dem med de bagte pærer. Pynt pærer og andebryst med en strimmel daddel, evt. lidt kørvel og et par dryp cidersky inden servering.
Server andebryst med bagte pærer som én af retterne til en julefrokost, eller server dit andebryst som en let hverdagsret sammen med ristet rugbrød.