Æbleflæsk
Mad

Æbleflæsk

16. februar 2010
af Lone Kjær
I stedet for flæsk bruger jeg tørsaltet bacon til denne æbleflæsk. For at undgå unødvendigt fedt, kasseres det meste af det afsmeltede fedt, og resultatet er en super appetitlig udgave af en rigtig juleklassiker på buffeten.

Æbleflæsk lavet af bacon

Tid: 35 min.

750 g madæbler fx Belle de Boskoop
1 rødløg
125 g tørsaltet bacon i skiver
50 g rosiner
2 spsk brun farin
Salt og peber
1 potte frisk timian
6 skiver rugbrød

1. Skær æblerne i kvarter, fjern kernehus og skær æblerne i både - de skal kun skrælles, hvis skrællen er grov og kedelig. Pil rødløget og skær det i både.

2. Skær baconskiverne midt over og steg dem gyldne på en tør pande ved jævn varme. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir. Kassér det afsmeltede fedt på nær en spiseskefuld.

3. Kom æbler og løg på panden og steg dem i baconfedtet ved jævn varme, til æblerne er møre, men ikke udkogte. Tilsæt rosiner og drys brun farin over. Vend forsigtigt rundt. Smag til med salt og peber, tilsæt bacon og friske timiankviste.

4. Servér æbleflæsket på rugbrød.

Energi pr. person: 300 kcal.

Fordelt på: protein 10%, kulhydrat 66%, fedt 24%

Vi elsker juleretter som æbleflæsk få endnu flere juleretter her

Læs også