https://imgix.femina.dk/media/article/rejemousse.jpg
Mad

Rejemousse

29. maj 2015
af Julie Hey
Foto: Bjørn Jakobsen
Den perfekte forret til sommerens middage

TID: 15 min. + hviletid.

Opskriften er til 4 personer.

Få SØNDAGs 4 lækre opskrifter med rejer lige her

Ingredienser:

3 blade husblas

175 g rejer

1 tsk revet løg

50 g mayonnaise

1 spsk creme fraiche, 18%

½ spsk tørret dild

1 citron

Salt, peber

1¼ dl piskefløde

Fremgangsmåde:

Lav gerne rejemoussen dagen forinden.

Udblød husblassen i rigeligt koldt vand.

Hak rejerne fint og vend dem i en skål med revet løg, mayonnaise, creme fraiche, tørret dild og 3 spsk citronsaft. Smag til med salt og peber.

Pisk fløden til flødeskum i en skål.

Varm 1 spsk vand op på en lille pande og smelt selve husblassen på panden under omrøring.

Hæld husblassen i rejerne under kraftig omrøring. Vend forsigtigt flødeskummen i rejeblandingen.

Beklæd 4 store muffinforme med husholdningsfilm og hæld rejemoussen i.

Lad moussen hvile med film over i køleskabet til næste dag eller i 8-10 timer.

Serveres evt. med brød, rejer, asparges, citronskiver og krydderurter.

11 opskrifter på lækre forretter

Læs også