Citrusmarinerede kammuslinger
Forretter

Citrusmarinerede kammuslinger

4. august 2021Opdateret 3. april
af Julie Hey
Foto: Bjørn Jakobsen
Kammuslinger er en udsøgt spise, men drukner ofte let i snakken og virakken om andre skaldyr. Men faktisk kræver de meget lidt tilberedelse og går perfekt i spænd med enkelte gode råvarer. Glæd dig til en af havets store guldklumper...
4 personer
Tid i alt 20 min

Det skal du bruge

  • 10 store kammuslinger, frosne
  • 1 citron
  • 1 lime
  • Salt og peber
  • Thaibasilikum
  • Kørvel
  • Brøndkarse
  • Olivenolie med citron, fx fra Monini
  • 4 spsk økologiske sesamfrø

Opskrift - sådan laver du citrusmarinerede kammuslinger

  1. Tag kammuslingerne ud af fryseren et par timer inden tilberedning.
  2. Skær de halvfrosne muslinger i tynde skiver.
  3. Riv skallen af citrusfrugterne med et juliennejern og pres saften i en skål.
  4. Læg kammuslingeskiverne på et fad og dryp med citrussaft, salt og peber.
  5. Pynt kammuslinge-carpaccioen med krydderurter, dryp med citronolie og drys med sesamfrø og citrusskal.
  6. Forbered gerne de citrusmarinerede kammuslinger et par timer inden servering og lad dem trække på køl.
  7. Krydderurterne skal først anrettes lige inden servering.

Se flere opskrifter med kammuslinger her.

Er du på udkig efter flere opskrifter med fisk? Så se med herunder:

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også