Forretter

Blinier med lakserogn og røget laks

2 personerTid: 30 min.5 g gær80 g (1¼ dl) hvedemel80 g (1¼ dl) boghvedemel½ tsk sukker1 æg½ tsk salt1 dl mælk1 dl piskefløde2 ægOlie til stegningPynt

2 personer

Tid: 30 min.

5 g gær
80 g (1¼ dl) hvedemel
80 g (1¼ dl) boghvedemel
½ tsk sukker
1 æg
½ tsk salt
1 dl mælk
1 dl piskefløde
2 æg
Olie til stegning

Pynt:

100 g renset lakserogn
2 spsk finthakket rødløg
1 dl creme fraiche 18%
150 g røget laks

Opløs gæren i 1 dl lunkent vand og rør hvedemelet i. Lad dejen hvile 10 min.
Tilsæt boghvedemel, sukker, 1 helt æg og salt. Rør mælk i til dejen har konsistens som almindelig pandekagedej.
Pisk de 2 æggehvider og fløden hver for sig. Vend begge dele i dejen sammen med de 2 æggeblommer.
Varm olie på en lille pande og kom evt. dejen i udstiks-hjerteforme, så blinierne bliver hjerteformede - ellers kan de skæres i hjerteform efter bagningen. Bag ca. 10 små pandekager ved ret høj varme. De bliver tykkere og mere svampede end almindelige pandekager. Læg blinierne i et ovnfast fad og hold dem varme.
Anret 2-3 blinier på hver tallerken. Pynt med laks, stenbiderrogn, hakket løg og creme fraiche.

Tip: Blinierne kan laves dagen i forvejen og varmes i ovnen lige før servering.