Desserter

Opskrift på is med mandelknas og orangesirup

Denne smukke opskrift på is med mandelknas og orangesirup passer perfekt til påskefrokosten

Denne opskrift på is med mandelknas og orangesirup er en smuk og meget nem dessert til påske.

Det skal du bruge

½ vaniljeis
1 pk Kongemandler eller Påskeæg, Toms
1 øko-appelsin
½ dl sukker
2 drys fra vaniljekværn eller ¼ vaniljestang

LÆS MERE: Vil du lave mere hjemmelavet is? Her får du 6 opskrifter på is, du selv kan lave

Sådan laver du is med mandelknas og orangesirup

Riv skallen på appelsinen evt. med et juliennejern. Pres saften fra appelsinen (ca. 1 dl) og hæld den på en pande med sukker og vanilje. Kog saften ind til en sirup - det tager 8-10 min.
Hak de gule og orange mandler groft.
Kugl isen op med en ske, så de ligner æg. Vend »is-æggene« i de hakkede mandler og servér med dryp af appelsinsirup.

LÆS MERE: Mangler du inspiration til påskefrokosten? Her får du 7 lækre opskrifter, der passer perfekt til påskebordet

TIP

Lav eventuelt kuglerne dagen inden du skal bruge dem, pak iskuglerne i husholdningsfilm og frys dem ned igen. Så er de lettere at rulle i mandlerne lige inden servering.

Læs mere om: