Desserter

Opskrift på karamelliseret pecannøddeis i sprøde vafler

Sommer er lig med en masse is. Her får du opskriften på en variant du selv kan lave: Karamelliseret pecannøddeis i sprøde vafler

Dessert: Karamelliseret pecannøddeis i sprøde vafler (nok til 6-8 store vafler)

Ingredienser
8 store isvafler
50 g mørk chokolade

Is
100 g pecannødder
¼ dl sirup
1 dl farin
4 past. æggeblommer
2 past. æg
75 g ahornsirup
100 g farin
½ liter piskefløde

LÆS MERE: Vil du have flere opskrifter p is, så find dem her!

Sådan laver du karamelliseret pecannøddeis i sprøde vafler
Smelt sirup og farin på en pande og vend nødderne i karamelmassen.
Spred nøddemassen
ud på et stykke bage-papir og lad det køle af.
Pisk æggeblommer, æg, ahornsirup og farin luftigt og cremet.
Tilsæt fløde og pisk,
til konsistensen er
som luftigt skum.
Hak ? af de karamelliserede nødder og vend dem i cremen.
Frys isen i en ismaskine eller kom cremen i en bøtte, sæt den i fryseren ca. 4 timer, til den er frosset, og rør et par gange under indfrysningen.
Dryp evt. isvaflerne i smeltet mørk chokolade og drys med hakkede karamelliserede pecannødder.
Kugl isen op og kom den i vaflerne, drys med resten af de glaserede pecannødder og servér straks.

LÆS MERE: Nødder er ikke kun lækre i is. De er rigtig gode som et mellemmåltid. Og derudover gavner de din sundhed. LÆs mere her

Læs mere om: