Tynde chokobiscotti med mandler - server dem som julekonfekt
Mad

Opskrift på julekonfekt i den sunde ende: Tynde chokobiscotti med mandler

12. december 2012
af Gitte Heidi Rasmussen
Foto Bjørn Jakobsen
De tynde og sprøde chokobiscotti med mandler er et lækkert og sundere alternativ til julens mange småkager og julekonfekt med marcipan og nougat

DET SKAL DU BRUGE

  • 85 g sukker
  • 1 spsk vaniljesukker med ægte vanilje
  • 2 æg str. L
  • 150 g hvedemel
  • ½ tsk bagepulver
  • 15 g kakao
  • 50 g mandler
  • 50 g hakket syltet appelsinskal

Brunkager, vaniljekranse, jødekager, klejner og finskbrød. Der findes en lang liste af julesmåkager og fælles for dem alle er at de indeholder store mængder af smør og fedt.

Men man behøver ikke servere de fede julesmåkager, for der findes sundere alternativer. Prøv disse tynde chokobiscotti med mandler, hvor hver kage indeholder 54 kcal.

Flere sunde opskrifter på julekonfekt? Her får du tre opskrifter på julekonfekt i den sunde ende

Sådan laver du chokobiscotti med mandler

1. Pisk sukker, vanilje og æg luftigt og skummende.

2. Bland mel, bagepulver, kakao, hele smuttede mandler og appelsin.

3. Rør æggesnaps og melblandingen sammen og form til en tyk pølse, ca. 20 cm lang.

4. Bag »pølsen« ved 160 grader i ca. 35 min. Afkøl helt og skær den i tynde skiver med en skarp kniv.

5. Læg kagerne på bagepladen og bag dem igen i ca. 10 min. Afkøl og opbevar i lufttæt beholder

https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_1.jpg

Læs også