Cremet æbletærte med marcipan
Desserter

Cremet æbletærte med marcipan

30. august 2012Opdateret 15. april
af Louise Dandanell Ørsted
Æbletærten er en klassiker, og her får du den i en cremet version med marcipan.

Det skal du bruge

  • 100 g smør
  • 200 g hvedemel
  • 75 g sukker
  • 1 tsk salt
  • 1 lille æg
  • 600 g æbler
  • 2 spsk sukker
  • 150 g marcipan
  • 1½ dl ribs- eller æblegelé efter valg
  • Flødeskum eller creme fraiche

Fremgangsmåde

  1. Hæld smør, mel, sukker og salt i en foodprocessor og kør det til en grynet masse.
  2. Tilsæt æg og kør, til dejen har samlet sig.
  3. Lad dejen hvile 20 min. i køleskab.
  4. Tænd ovnen på 175 grader.
  5. Rul dejen ud eller pres den ned i et smurt tærtefad.
  6. Prik huller i dejen med en gaffel, dæk med stanniol og bagekugler eller tørrede bønner og forbag bunden i ca. 18 min.
  7. Vask æblerne, skær dem i kvarte og fjern kernehuset.
  8. Skær dem i tynde både og vend dem med sukker.
  9. Riv og fordel marcipanen i den forbagte tærtebund. Arrangér æblebåde ovenpå og bag tærten i ca. 30 min.
  10. Varm geleen op, så den bliver lind, og fordel over tærten, der serveres med flødeskum eller creme fraiche.

Se flere opskrifter på tærte her.

Læs også