Desserter

Muffins med æble og hasselnødder

Smagen af æble og hasselnødder klæder hinanden perfekt i denne opskrift på muffins. God bagelyst

Portionen giver cirka 12 muffins

Ingredienser til muffins med æble og hasselnødder

300 g hvedemel

3 tsk bagepulver

110 g rørsukker

1 æg

2½ dl piskefløde

1 dl mælk

¾ dl solsikkeolie

2 spsk honning

1 vaniljestang

2 røde æbler

50 g hasselnødder

12 papirmuffinforme

Drys

2 spsk perlesukker

Sådan laver du muffins med æble og hasselnødder

Bland mel, bagepulver, sukker og kornene fra vaniljestangen sammen. Stil til side.

Pisk æg med fløde og mælk, tilsæt olie og honning. Rør de to blandinger sammen.

Skræl det ene æble og skær det i terningerne.

Hak nødder, og kom dem og æbleterningerne i dejen.

Fordel dejen i smurte forme, skær det andet æble i små både og læg 6 stykker på hver muffin.

Drys med perlesukker og bag kagerne i en 175 grader varm ovn i 16-20 min.

Læs mere om: