Julekonfekt - Mette Blomsterbergs julenisser
Mad

Mette Blomsterbergs opskrift på julekonfekt: Julenisser

13. november 2014
Torsdag, 13. november 2014 - 8:50 Af Mette Blomsterberg, Foto: Lars Ranek fra bogen ”Blomsterbergs jul”
Konditor med meget mere Mette Blomsterberg elsker julen og alle dens traditioner. I bogen »Blomsterbergs Jul« har hun samlet opskrifter på den julemad, julekager og julekonfekt, som hun selv holder allermest af. Her får du hendes opskrift på konfekt-julenisser. Vær opmærksom på du skal lave kagerne over 2 dage

Denne opskrift på julekonfekt tager 2 dage at lave og giver ca. 10 julenisser

Dag 1:

Kroppe, skæg og næser:

500 g ren, rå marcipan

Flormelis

Rød frugtfarve

Dag 2:

Chokoladedyp:

300 g mørk chokolade 64 %

Glasur:

100 g flormelis

Lidt pasteuriseret æggehvide

Lidt god, mørk chokolade

Tre slags sund julekonfekt

Sådan laver du Blomsterbergs julenisser

Dag 1:

1. Ælt marcipanen smidig med hænderne. Rul den ud i lidt flormelis i ét langt stykke – 12 cm langt og 1,2 cm tykt.

2. Skær det til i bund og top, så det er helt lige, og skær det lige stykke ud i 10 høje trekanter med en skarp kniv.

3. Mal den øverste tredjedel og den nederste tredjedel af trekanterne med en lille pensel med rød frugtfarve, og lad det lufttørre utildækket til næste dag.

4. Ælt marcipanresterne sammen og rul dem tyndt ud i en anelse flormelis. Udstik runde, krusede cirkler til skæg i en bredde, der passer på trekanterne og skær toppen af (se foto).

5. Indfarv en lille klump marcipan med rød frugtfarve og tril til 10 runde, fine næser. Lad også næser og skæg lufttørre utildækket til næste dag.

Mangler du inspiration til julekonfekt? Klik ind og se vores bedste opskrifter her

Dag 2:

1. Hak chokoladen fint, smelt halvdelen forsigtigt i en skål over et varmt vandbad (ikke kogende) til 48 grader.

2. Kom den anden halvdel i en anden skål, og hæld halvdelen af den smeltede chokolade i skålen, så den smeltede og den ikke smeltede chokolade stille og roligt smelter sammen under omrøring.

3. Hæld mere og mere smeltet chokolade i, hvis det er nødvendigt. Den tempererede chokolades arbejdstemperatur er 31-33 grader – overstiger den 34 grader, må du temperere den på ny.

4. Hæld chokoladen i en flad beholder – med god plads til at dyppe i, og dyp forsigtigt siderne på de malede, tørrede trekanter i chokolade og sæt dem straks på bagepapir. Sæt dem i køleskab, til chokoladen hærder op.

5. Sigt flormelissen ned i en skål. Tilsæt en lillebitte smule pasteuriseret æggehvide og pisk det til en luftig, kridhvid glasur med en håndmikser.

6. Den skal være så stiv, at den lige netop ikke flyder sammen, når du rører i den.

7. Lim skægget på kroppene med en anelse glasur (se foto).

8. Fold et kornet (kræmmerhus af bagepapir) og kom glasur i. Sprøjt kvasten og knopkanten på huen samt øjne og overskæg på (se foto). Placér næsen i hvert overskæg, mens det stadig er vådt.

9. Smelt lidt chokolade over et lille vandbad, fold endnu et kornet og kom en anelse smeltet chokolade i.

10. Sprøjt nu sirligt pupiller i øjnene samt øjenbryn, og lad det hele tørre fuldstændigt, inden de søde nisser foræres væk eller opbevares i en tætsluttende beholder med bagepapir mellem lagene ved stuetemperatur.

Her får du flere af Mette Blomsterbergs lækre opskrifter:

https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_1.jpg

Læs også