Desserter

Italiensk ostekage med blåbær

Denne smagfulde ostekage er lavet med lige dele ricotta og mascarpone. Kagen kan holde sig i køleskabet i en uges tid,hvis den altså ikke nårat blive spist inden!

Tid: 15 min. + bagetid

Italiensk ostekage med blåbær

8-10 pers.

Dette skal du bruge
200 g digestive kiks
110 g smør
Springform, diam. 22 cm
Smør til formen 50-100 g blåbær

Fyld
250 g ricotta
250 g mascarpone
110 g sukker
3 æg
Fintrevet skal af ½ økocitron
125 g blåbær

Prøv også denne skønne opskrift på blåbær-semifreddo

Sådan gør du
Denne smagfulde ostekage er lavet med lige dele ricotta og mascarpone. Kagen kan holde sig i køleskabet i en uges tid, hvis den altså ikke når at blive spist inden! Tænd ovnen på 160 grader.Læg bagepapir i bunden af springformen, og smør formen. Blend kiksene med smeltet smør til en fin masse, og fordel massen i springformen. Sæt formen i køleskabet, mens du laver fyldet.Rør ricotta og mascarpone med sukker til en lind masse. Tilsæt æggene ét af gangen, og rør godt indimellem. Vend citronskal og blåbær i fyldet, der fordeles over den kolde bund. Bag kagen i ovnen i 60-65 min. Køl af, og servér med de friske blåbær.

Er du vild med ostekage, kan du også prøve denne opskrift med kirsebær

Læs mere om: