trefarvet is
Desserter

Hjemmelavet is: Lav selv trefarvet is

12. juni 2013Opdateret 3. april
af Louise Dandanell Ørsted
Hjemmelavet is smager bare skønt, og den trefarvede is fra supermarkederne kølediske, kan man sagtens lave selv! Få opskriften her.

Det skal du bruge

  • 6 æggeblommer
  • 6 spsk sukker
  • 6 dl piskefløde
  • 100 g mørk chokolade
  • 150 g blåbærmarmelade
  • 100 g valnødder
  • 50 g sukker

Fremgangsmåde

Det tager cirka 45 minutter + indfrysningstid at lave trefarvet hjemmelavet is, og denne opskrift passer til en 1½-literform.

  1. Pisk æggeblommer og sukker luftigt.
  2. Pisk fløden stiv.
  3. Vend æggecremen og fløde sammen og del portionen i 3 skåle. Smelt chokoladen over vandbad og vend den i den ene creme. Hæld chokoladecremen i en egnet beholder, der er så stor, at den kan rumme hele »islagkagen« og frys den straks.
  4. Vend blåbærmarmeladen i den anden portion og hæld den i en fryseegnet beholder og frys straks.
  5. Hak valnødderne groft. Varm en pande op og hæld valnødder og sukker på panden.
  6. Varm op over svag varme. Undgå at røre for meget i sukkeret. Når det er smeltet, hældes massen på bagepapir og afkøles. Hak krokanten groft og rør det i den sidste portion iscreme. Hæld valnøddecremen i en fryseegnet beholder og frys straks.
  7. Nu skulle chokoladeisen være så stivnet, at man kan hælde blåbærcremen over chokoladeisen.
  8. Efter ca. 20 min. fordeles valnøddecremen oven på blåbærisen. Frys din trefarvede is i ca. 6 timer.

Få flere opskrifter på is her.

Læs også