Desserter

Æblekage med kanel

En smuk og smagfuld kage til kaffen

TID: 20 MIN. + BAGETID

12 STK.

Ingredienser:

4 æg

200 g sukker

200 g smør

1 moden banan

2 spsk kanel

250 g hvedemel

1 tsk bagepulver

1 æble, skåret i terninger

4 æbler, skåret i både

6 spsk rørsukker

SERVERING:

2½ dl piskefløde eller 

vaniljeis eller creme fraiche

Fremgangsmåde:

Pisk æggene godt med sukkeret, og tilsæt blødt smør.

Mos bananen og rør i sammen med 1 spsk kanel.

Sigt melet i dejen sammen med bagepulver. 

Skær æblet i fine terninger og vend dem i dejen.

Hæld dejen i en smurt og sukkerdrysset springform, diam. 24 cm. 

Skær fire æbler i tynde både og læg dem på dejen – tryk dem let ned i den (de fylder godt, men det skal de). 

Bland 1 spsk kanel og sukker, og drys det over kagen. 

Bag den i en 175 grader varm ovn i 45 min., og server med flødeskum eller vaniljeis. 

Fristende klassikere

 
Læs mere om: