Agenda
Liv
Popkultur
Sundhed
Desserter
Hvid chokolade-daddeltærte uden mel
5. marts 2013
Opdateret 15. april
af Julie Hey
Opskrift: Er du vild med nødder, dadler og chokolade - Så sæt tænderne i den lækreste tærte til eftermiddagskaffen
Det skal du bruge
200 g mørk chokolade
120 g hvid chokolade
120 g mandler
80 g hasselnødder
250 g tørrede dadler, udstenede
25 g smør
4½ æggehvider, pasteuriserede (3 bægre)
Lidt salt
60 g sukker
25 g hvid chokolade til pynt
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 180 grader.
Hak chokoladen groft med en stor kniv og kom den i en skål.
Blend mandler og nødder til fint mel og hæld i skålen med chokoladen.
Hak dadlerne groft og vend dem med nødder, chokolade og smeltet smør.
Pisk æggehviderne stive med salt og tilsæt sukkeret lidt ad gangen.
Fold blandingen i chokolademassen og vend til en ensartet dej.
For en rund tærteform, diam. 20 cm, med bagepapir og hæld dejen i.
Bag den i ovnen i 35-40 min. og afkøl inden servering pyntet med hvid chokolade.
Se flere opskrifter på tærte her.
Opskrifter på tærter
Andre lækre opskrifter
Desserter
Desserter
Appelsinmarmelade
Desserter
Desserter
Tomatmarmelade
Desserter
Desserter
Panna cotta med bærcoulis
Desserter
Desserter
Tiramisu med friske figner
Læs også