pestosnegle
Mad

Snegle med basilikumpesto

4. september 2017
Af Julie Hey
Foto: Betina Hastoft
Lav lækker basilikumpesto - og brug den til de usædvanligt delikate pestosnegle. Et sikkert snack-hit.

Basilikumpesto

5 min.

2 potter basilikum

20 g pinjekerner

2 fed hvidløg, pillet

40 g parmesan

1 dl god olivenolie

Salt og peber

Pluk bladene af i alt ca. 50-70 g basilikum og kassér stænglerne. Undgå, at der kommer jord ved.

Rist pinjekernerne gyldne på en tør pande.

Kom basilikum, hvidløg, ristede pinjekerner og parmesan i en minihakker og hak det hele groft. Tilsæt olivenolie og hak kort, til pestoen samler sig. Hvis du ønsker en finere konsistens, så tilsæt mere olivenolie og blend pestoen. Smag pestoen til med salt og peber.

LÆS OGSÅ: En klassisker: Pasta med pesto

Basilikumsnegle

Ca. 20-24 stk.

5 min. + ovn- og køletid

1 stor rulle butterdej, 275 g

¾-1 dl basilikumpesto, se opskrift

40 g revet parmesan

Frisk basilikum

Fold butterdejen ud med bagepapiret under. Smør dejen med basilikumpesto og drys med parmesan og friske basilikumblade. Rul dejen tæt sammen på den lange led, luk rullen helt og pak den ind i bagepapiret. Læg butterdejsrullen på køl/frost, så den bliver kold og derved nemmere at skære ud.

Tænd ovnen på 200°.

Skær rullen i skiver og læg sneglene med skærefladen opad på en bageplade beklædt med nyt bagepapir. Bag sneglene i ovnen i ca. 15 min. og nyd dem lune som snack.

Basilikumpesto smager også dejligt i snobrød - få opskriften her.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_1.jpg

Læs også