Annonce
sart hud
Skønhed

Blød hud med mindre kløe – vi har testet creme til sart hud fra apoteket

Mange af os døjer med sart og tynd hud, som reagerer ekstra på varme og kulde, sol, vind, dårlig søvn og skønhedsprodukter. Vi har derfor bedt en række kvinder teste en ny naturlig fugtighedscreme fra A-Derma særligt udviklet til sart og tør hud.

Rigtig mange mennesker – især under vores nordiske himmelstrøg – har sart hud, som reagerer hurtigt på påvirkninger udefra. Det skyldes for manges vedkommende, at kroppen har et højere indhold af histamin, mindre pigment og tyndere hudlag – og det er alt sammen med til at gøre, at hudens barriere bliver hurtigere og nemmere svækket, så huden er mere sårbar over for ingredienser, der kan virke irriterende på huden.
 
Sart hud har typisk tendens til rødmen, tydelig tørhed, en strammende fornemmelse, snurren og kløen. Og det mærkes for eksempel, når vejret slår om, ved forurening, blæst, stress, eller når vi tager visse typer medicin.
 
Ofte skyldes sart hud en kombination af genetik, alder og udefrakommende stressfaktorer. Nogle af os er bare udstyret med en ekstra sart og tør hud, og jo ældre vi bliver, jo tyndere bliver huden også, og jo langsommere regenerer den. 
 
Det er vi som sagt mange, der kender alt for godt. Og derfor har vi bedt en række kvinder teste en ny naturlig fugtighedscreme fra A-Derma særligt udviklet til den nordiske, sarte hud.

Hvordan plejer jeg bedst min sarte hud?

Sart hud kræver ekstra omsorg. Det betyder pleje og beskyttelse med få og skånsomme, men effektive ingredienser – både i rense- og plejeprodukter. A-Derma hudplejeprodukter er særligt udviklede til den sarte skandinaviske hud. Deres unikke, aktive ingrediens er Rhealba® Havre, som virker blødgørende og reparerende på sart hud.
Vi fik et testpanel på 93 danskere med sart og tør hud til at teste A-Dermas Exomega CONTROL Cream derhjemme i tre uger. 
Testpanelet brugte fugtighedscremen dagligt og ved ekstra behov, fx efter et bad. Og her er et udsnit af deres reaktioner:
Testpersonerne, der tidligere har døjet med meget sart eller tør hud, oplever for manges vedkommende en markant forbedring af hudens tilstand.
 
Det gælder også, når huden er ekstra udsat.
Der er dog et lille 'men'. Cremen kan nemlig nærmest virke helt vanedannende, hvis vi spørger denne tester:
A-Dermas produkter er udviklet specifikt til sart hud. Produkternes hemmelighed er en unik, aktiv ingrediens – Rhealba® Havre, som skaber balance, blødgør og reparerer sart hud. Rhealba® Havre dyrkes efter økologiske produktionsmetoder i Sydvestfrankrig. Produkterne er testet under dermatologisk kontrol og er særligt udviklet til forskellige typer sart hud. A-Dermas produkter kan købes på apoteket og online. A-Derma Exomega CONTROl Cream, 400 ml
*** Alle tal og citater stammer fra en undersøgelse foretaget blandt 93 danske testere i vinteren 2017 ***
 
Læs mere om: