Annonce
Skønhed

5 myter om tør hud

Tør hud er et problem for mange, og derfor er det vigtigt at vælge de helt rigtige og milde hudplejeprodukter, der både fugter og lindrer den følsomme hud. Her får du svar på 5 myter om tør hud, der er ret almindeligt i vores nordiske klima.

Advertisement

1. Hvis jeg bare drikker vand nok, har jeg ikke brug for fugtighedscreme - Nej

Selv om vand er med til at fugte huden indefra, er det ikke nok til at holde den mættet. Huden har stadig brug for at blive plejet udefra – især hvis den er tør eller sart.

2. Du får tør hud, fordi fugten fordamper - Ja 

Hudens overflade er opbygget af hornceller, der holdes sammen af fedtstoffer kaldet lipider. En tør hud har underskud af lipider og kan dermed ikke binde den mængde af fugt, huden behøver for at fungere normalt: Fugten fordamper, og huden bliver tør. 

3. Tør hud er kun et problem om vinteren - Nej

Mange døjer også med tør hud hele året rundt. I vinterhalvåret kan du med fordel skifte til en creme med et højere fedtindhold. Hvor meget fedt der er nødvendigt, afhænger af din hud. Er den ekstremt tør, kræver den mere fedt.

4. Sæbe virker udtørrende på huden - Ja 

Almindelig sæbe indeholder vaskeaktive ingredienser, der fjerner fedtstof fra huden, så den får sværere ved at holde på fugten. Brug i stedet en mild badeolie, som blødgør og plejer huden.

5. Man har brug for en federe creme, jo ældre man bliver - Ja

Men det kommer også an på vejr og miljø. Huden producerer færre lipider med alderen, og derfor kan det være nødvendigt at skifte til en federe creme, i takt med at du bliver ældre. 

Shower and Bath Oil, 200 ml, 69,95 kr. Face Vital Cream, 50 ml, 109,95 kr. Original Clinic Cream, 100g, 69,95 kr. 

FAKTA OM DECUBAL

Indholdet i Decubal er et resultat af bevidste valg. I Decubals produktserie er der udvalgt ingredienser, som beskytter, fugter, plejer og reparerer huden, hvis skaden er sket. Decubal indeholder derfor ikke stoffer, som kan give allergi – eller er mistænkt for at kunne skade kroppen. Decubal er hudpleje til huden, som er tør, sensibel og udfordret af det danske og nordiske klima.
Du finder produkterne på dit lokale apotek.
 
Læs mere om: