Lars Ranek
Hovedretter

Svinemørbrad med jordbær og balsamico

Jordbær er altid et hit - særligt til mørbrad!

INGREDIENSER

1 lille bakke (250 g) jordbær

½ dl mørk lagret balsamico 

2 tsk flydende honning, helst akaciehonning, alternativt agavesirup

1 lille økologisk svinemørbrad

3 spsk ekstra jomfruolivenolie 

½ dl grøntsagsbouillon  

1 stor håndfuld basilikum 

SÅDAN GØR DU

Forvarm ovnen til 190 grader varmluft.

Halver jordbærrene og bland dem med eddike og honning og lad dem marinere i 25-30 minutter.

Krydr svinemørbraden med salt og peber og brun den i olien på en varm pande.

Tag mørbraden af panden, læg den i et ildfast fad og steg den i ovnen 15-20 minutter, alt efter hvor rosa du ønsker den.

Kog panden af med bouillonen et minuts tid ved høj varme.

Skru ned for varmen, tilsæt jordbærblandingen og varm det hurtigt igennem.

Sluk for varmen og smag til med salt og peber.

Pynt retten med grofthakket basilikum.