Hovedretter

Store fritter med 3 slags dip

Tid: 50 min.På byens cafeer serveres nachos med 2 slags dip. Hvorfor ikke prøve en sundere kartoffelversion - med 3 slags dip. Herlig som snack eller

Tid: 50 min.

På byens cafeer serveres nachos med 2 slags dip. Hvorfor ikke prøve en sundere kartoffelversion - med 3 slags dip. Herlig som snack eller forret.

4 store bagekartofler
2 tsk rapsolie
1 avocado
1 tsk citronsaft
5 cherrytomater
2 forårsløg
1 fed hvidløg
200 g fromage frais
¼ rød peber
¼ gul peber
Havsalt
Friskkværnet sort peber
Tilbehør:
2 dl hot salsa, købes i supermarkeder

Vask kartoflerne og skær dem ud i store fritter som gnides i 1 tsk rapsolie og krydres med salt og peber. Bag dem på bagepapir i ovnen ved 200 grader i ca. 40 minutter.
Mos avocadoen med citron og bland den med de finthakkede cherrytomater, et fintsnittet forårsløg og det friskrevne hvidløgsfed, smag til med salt og peber.
Bland fromage frais'en med 1 tsk rapsolie, et fintsnittet forårsløg, peberfrugterne i fine små terninger og smag til med salt og peber.
Servér fritterne varme med avocado-dip, fromage frais-dip og salsa i hver sin skål.

Proteinenergi: 14 pct.
Fedtenergi: 20 pct.
Kulhydratenergi: 66 pct.
254 kcal. pr. person