Hovedretter

Stegte kammuslinger med fennikel og lakridsbrød

Prøv SØNDAGs nye og anderledes opskrift på kammuslinger

Få 5 andre opskrifter med lakrids lige her

TID: OPTØNING + 30 MIN.

Ingredienser:

300 g (store) kam-muslinger

Smør til stegning

Lakridspulver

1 lille rødløg

1 fennikel

150 g blandet salat

2 spsk æblecidereddike 

1 spsk mayonnaise

Salt, peber

Evt. 1 lakridsrod

4 tynde skiver rugbrød

Lakridspulver eller -sirup 

Fremgangsmåde:

Tø kammuslingerne op. 

Tænd ovnen på 200 grader. 

Dup muslingerne tørre og læg dem på et lille fad, der er smurt med smør. Krydr godt med salt og peber og drys ½ tsk lakridspulver over. 

Steg muslingerne i ovnen i ca. 15 min. 

Pil og skær løget i tynde skiver. 

Skær fenniklen i tynde skiver. 

Skyl og tør salaten. 

Rør 1 tsk lakridspulver, eddike og olie sammen og smag til med salt og peber. 

Vend rødløg, fennikel og salat i dressingen, og arrangér salaten i fire skåle. Top med kammuslinger og riv evt. lidt frisk lakridsrod over. 

Skær brødet i trekanter og steg det i smør på en pande. Lad det afkøle på en rist. Hæld lidt sirup på brødet eller drys lakridspulver på, og servér til salaten.