20 suveræne smørrebrød fra Ida Davidsen

Hovedretter

Stegt flæsk med sprøde løg og kartoffelmos

Stegt flæsk er egentlig en dansk sommerret, måske på grund af de nye kartofler og persillesaucen. I denne opskrift har vi gjort stegt flæsk til en efterårsret med kartoffelmos og ristede løg

Tid: ca. 45 min.
2 pers.

Stegt flæsk
8-12 skiver flæsk
Salt, peber

Kartoffelmos
2 bagekartofler
Lidt yoghurt
½ rød peber
Lidt bladselleri
Lidt porre
Lidt persille og evt. purløg
Yoghurt eller creme fraiche
Lidt mælk
Evt. 1 dl revet ost

Sprøde løg
1 løg
Olivenolie
Evt. sennep

Vi har endnu en dansk klassiker på en ny måde: Ribbensteg med ærtepuré og stegte kartofler

Stegt flæsk
Læg flæskeskiverne i en bradepande, evt. på bagepapir, drys med salt og steg dem sprøde i ovnen ved 225 grader i ca. 25 min. Læg på køkkenrulle.

Kartoffelmos
Skræl og skær kartoflerne i mindre stykker og kog dem møre, det tager ca. 20 min. Mos og bland med hakket peberfrugt, bladselleri og porre, lidt hakket grønt og et par spsk yoghurt. Rør mælk i, til konsistensen er god, og smag til med salt og peber.
Kom mosen i en ovnfast skål, drys evt. med ost og sæt i ovnen ved 225 grader i 12-15 min.

Sprøde løg
Skær løget i tynde ringe og steg dem i olie på en pande. Læg på køkkenrulle, efterhånden som de bliver brune og sprøde. Servér flæsket med mos, løg og evt. sennep til.

Mere flæsk? Lav æbleflæsk på en ny måde med æbler, pærer og valnødder

Kan du bare ikke få nok af dansk mad, så klik dig igennem det store galleri med smørrebrød fra Ida Davidsen:

Læs mere om: