Spaghetti Vongole smager vidunderligt, ligner en million, er virkelig nem at lave og billig at købe ind til.
Hovedretter

Spaghetti Vongole

Spaghetti Vongole er en af den slags retter, der smager vidunderligt, ligner en million - og som er virkelig nem at lave og billig at købe ind til.

4 pers.
Tid: 20 min.
 

Spaghetti Vongole - så nemt er det:

1 kg venusmuslinger
300-400 g spaghetti eller linguine
1 skalotteløg
2 fed hvidløg
1 rød chili
¾ dl olivenolie
300 g friske, solmodne tomater
1½ dl tør hvidvin 
1 håndfuld hakket persille
Salt og peber
 
Skyl muslingerne. Dem, der ikke er lukkede og hele, skal kasseres.
Lad dem stå i koldt vand tilsat lidt salt, skyl igen og kassér vandet. På den måde slipper du af med det meste af det sand, de har i sig.
Kog spaghettien.
Hak skalotteløg, hvidløg og chili og sautér det kort i olie. Tilsæt grofthakkede tomater og sautér endnu et øjeblik. Hæld hvidvin ved og bring det i kog. Kom muslingerne i gryden og læg låg på. Lad det hele simre ca. 3 min. under låg, til muslingerne har åbnet sig. Kassér de muslinger, som ikke er åbne.
Bland straks med friskkogt spaghetti og smag til med salt og peber. Drys med masser af persille og servér straks.
 
Vidste du ...
at vongole er de små venusmuslinger, som pastaretten her er opkaldt efter? Du kan også bruge hjertemuslinger til retten. Begge skal have ganske kort tid og nænsom varme.
 
Spaghetti Vongole er én klassiker - moules frites en anden. Få opskriften her.
 
 
Læs mere om: