Hovedretter

Sennepssild

Julen byder på mange traditioner – og mange delikatesser. Og silden er en fast gæst på julebordet, men den må gerne komme i nye variationer. Her får du opskriften på smørrebrøds-jomfruen Ida Davidsens sennepssild.

Til 2 personer:

Til ca. 1½ liter basis-sildelage:

1 liter lagereddike
½ liter vand
½ kg sukker
1 spsk syltekrydderi (uden chili)
1 løg
2 laurbærblade
1 spsk flydende Maggi-krydderi
1 spsk hel sort peber
1 bdt dild

Fremgangsmåde sildelage:

Bring eddike og vand i kog, tilsæt sukker og herefter de øvrige ingredienser.

Kog under låg ca. 30 min. Kan også bruges til sild, agurkesalat og syltede rødbeder.

Sennepssild:
2 hele kryddersildefileter
½ glas syltede røde pebre
Evt. lidt frisk dild

Sennepslage:
2 dl sildelage (se ovenfor)
1 dl taffelsennep
4 spsk brun farin
2 spsk Colman's sennepspulver
1 spsk tørrede dildspidser (fås på glas fra f.eks. Santa Maria)

Skær sildefileterne i 2 cm store stykker.

Skær de syltede pebre i små stykker.

Kog sildelagen op, tilsæt de nævnte ingredienser og lad den køle helt af, inden sildefileterne kommes i.

Lad dem trække en time, inden de serveres med syltet peber og evt. lidt dild.

Prøv også: Karrysild

Læs mere om: