https://imgix.femina.dk/media/sondag/2013/09/39/risotto-med-spinat-tomat-og-artiskok/risotto-med-spinat-tomat-og-artiskok-prim.jpg
Mad

Risotto med spinat, tomat og artiskok

24. september 2013
af Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Bjørn Jakobsen
Den italienske klassiker risotto laves traditionelt på arborioris. I denne opskrift har vi skiftet de hvide ris ud med brune ris for at gøre risottoen lidt sundere

Tid: 35 min.

Det skal du bruge
150 g brune ris, f.eks. riso baldo integrale, der fås i Irma, men almindelige brune er også fine til risotto
2 skalotteløg
½ spsk olivenolie
6 dl hønsebouillon
75 g frisk babyspinat
100 g grillede artiskokker, drænet vægt
50 g semi dried tomater, drænet vægt
Salt, peber
1 gedeost i krydderolie, drænet

Prøv også den skønne Primi Risotto alla piemonte - risotto med trøffel og flødeost

Sådan gør du
1. Skyl risene grundigt.

2. Sauter hakket skalotteløg i olivenolie ved lav varme.

3. Tilsæt ris og sauter endnu et par min.

4. Hæld bouillon ved lidt ad gangen og lad det simre under jævnlig omrøring i ca. 30 min., til risene er ved at være al dente.

5. Tilsæt spinat, artiskokker og tomater og varm det hele godt igennem under omrøring i 5 min. Smag risottoen til med salt og peber, server den i tallerkener med en halv skive gedeost på hver.

Hold italiensk aften: Server risottoen som forret og farseret porchetta til hovedret

Skal der chokolade i desserten? Klik dig igennem galleriet med 25 opskrifter med chokolade og bliv inspireret:

Læs også