Ribbensteg med ærtepuré og stegte kartofler
Hovedretter

Ribbensteg med ærtepuré og stegte kartofler

Server din ribbensteg på en utraditionel måde med ærtepuré og stegte kartofler

Ribbensteg med ærtepuré og stegte kartofler

Ribbensteg tager lidt tid at lave, men så er der også nok til to dage! Server din ribbensteg med stegte kartofler og ærtepuré i dag og med syltede rødbeder i morgen.

Tid: ca. 2 timer
(2 pers.)

Det skal du bruge til din ribbensteg med ærtepuré og stegte kartofler
1 ribbensteg, nok til 2 dage
Salt, peber
3 laurbærblade
400 g små kogte kartofler
Ca. 200 g ærter
Persille
Lidt smør og lidt fløde
Evt. cherrytomater

Ribbensteg uden sprøde svær er kedelig. Lær her, hvordan du får sprøde flæskesvær på din ribbensteg

Sådan laver du din ribbensteg
Sørg for, at din ribbensteg er ridset godt. Gnid salt ned i sværene og læg din ribbensteg i en bradepande. Stik laurbærblade ned i sværene og sæt stegen i en kold ovn. Tænd på 200 grader og lad din ribbensteg stege i ca. 1¾ time.

Stegte kartofler
Imens skæres kartoflerne i små stykker. Læg de små stykker kartofler rundt om din ribbensteg og lad kartoflerne stege med i ca. 1 time. Vend dem lidt rundt i fedtet. Hæld de stegte kartofler op i en lille bradepande og giv dem lidt mere, hvis de ikke er brunede.

Sådan laver du ærtepuré
Damp ærterne under låg med ½ dl vand i ca. 3 min. Hæld det meste vand fra og blend ærterne med persille, 1 tsk smør og lidt fløde. Smag den nylavede ærtepuré til.

Servér din ribbensteg med ærtepuré og stegte kartofler. Bon appetit!

Ærtepuré er klassisk tilbehør til Fish'n'chips - få opskriften på en hjemmelavet og lækker omgang Fish'n'chips med ærtepuré her!

Læs mere om: