Hovedretter

Rejer med dildmayo

En hjemmelavet mayonnaise smager både fantastisk og kan laves flere dage i forvejen - prøv rejerne og dildmayoen til julefroksoten

Rejer med dildmayo (Tid: 12 min.)

Ingredienser
400 g store kutterrejer

Dildmayo:
4 æggeblommer (2 bæger pasteuriseret)
1 tsk salt
4 tsk hvidvinseddike
1 fed hvidløg
2 tsk dijonsennep
2- 3 dl madolie (solsikke eller vindruekerneolie)
1 lille bdt. finthakket dild
6 stykker brød

Pynt:
Citron
kørvel
friskkværnet peber

LÆS MERE: Få mere inspiration til julefrokosten - SØNDAG har samlet 7 lækre opskrifter, der giver den gode julefrokost

Fremgangsmåde
Pisk æggeblommerne godt med saltet i ca. 7 min.

Hæld hvidvinseddiken i æggeblommerne forsigtigt, mens der piskes.

Vend hvidløg, dijonsennep i.

Hæld olien i blandingen, i en tynd stråle, mens der piskes. Vend dild i mayonnaisen.

Smør brødene med lidt af dildmayoen, fordel rejerne ovenpå, pynt med kørvel, peber og citron.

LÆS MERE: Brug lidt af din julerødkål til at lave flotte marmorerede æg - fyld dem med rejer, dette ser smukt ud på julefrokostbordet og smager dejligt, se opskriften her

Læs mere om:
jul