Hovedretter

Pizzadej - grundopskrift og 3 slags fyld

Her får du en god grundopskrift på pizzadej og 3 forslag til lækkert fyld. Buon appetito!

En god grundopskrift på pizzadej er værd at gemme på. For når du først har fået den ind under huden, er det ingen sag at frentrylle de lækreste hjemmelavede pizzaer.

Det kan godt betale sig at lave en stor portion pizzadej, når nu du er i gang. Så kan du fryse din pizzadej ned i portionsstørrelse, så du nemt har pizzadej til en dag, hvor aftensmaden skal være lidt hurtig.

Og skal det gå ekstra hurtigt, kan du rulle din pizzadej ud, inden du fryser den (pak den ind i bagepapir), og så er det faktisk bare om at komme fyldet på, den dag du laver din pizza færdig.

Pizzadej - grundopskrift

2-4 pers.

Det skal du bruge til pizzadej
25 g gær
1 tsk sukker
1 tsk salt
2½ dl lunkent vand
1 spsk olivenolie
450 g italiensk hvedemel - hvis grovere bund byttes 100 g ud med grahamsmel

Sådan laver du pizzadej
Smuldr gær med sukker og salt, tilsæt vand og rør. Lad stå i 10 min. Hæld gærblandingen i en fordybning i melet i en skål, bagefter olie, og vend melet over væden med en gaffel.

Ælt din pizzadej blød og glat, sæt lunt i 1½ time, og ælt den igennem igen.
Nu kan du fortsætte med den pizza, du vil lave.

Pizzadej bruges også, når du laver indbagt pizza. Brug denne pizzadej til denne lækre indbagte calzone

Er du helt vild med hjemmelavet pizza, så er der mange flere pizzaer at hente i galleriet nedenfor!

Pizza med kartofler

Det skal du bruge
1 portion pizzadej
2-3 bagekartofler
1 bøfmozzarella i skiver
4 kviste rosmarin

Tomatsauce:
1 fed hvidløg
4 spsk olivenolie
1 tsk tørret oregano
1 dåse hakket tomat

Sådan gør du
Svits hakket hvidløg i varm olie og tilsæt oregano og tomater. Kog tomatsaucen op, smag til med salt og peber. Afkøl.

Rul din pizzadej ud til en firkant, 25 x 40 cm, smør lidt tomatsauce på og dæk med papirtynde skiver skrællet kartoffel, ost og rosmarin. Bag din pizza i en 215 grader varm ovn i 15-20 min.

Pizza med chorizo

Det skal du bruge
1 portion grov pizzadej
5 spsk tomatsauce, se evt. opskrift ovenfor
120 g chorizo eller anden stærk pølse
100 g revet cheddarost
8 små tomater
2 kviste timian

Desuden:
100 g rucola
1 spsk olivenolie
Lidt citronsaft

Var det noget med en fræk italiensk dessert? Så prøv denne dejlige opskrift på lækker tiramisu

Sådan gør du
Rul pizzadej ud til en rund pizza, diam. ca. 24 cm.

Fordel tomatsauce, pølseskiver, ost og tomatbåde ovenpå og drys med timian. Bag din pizza i en 215 grader varm ovn i 15-20 min.

Skyl og nip salaten, vend den i olie, citronsaft, salt og peber. Fordel på den varme pizza ved servering.

Pizza med karamelliserede løg og kapers

Det skal du bruge
1 portion grov pizzadej
100 g revet ost
1 spsk olivenolie
Evt. 4 sardiner
12 sorte oliven, evt. stenfri
2 store bananskalotteløg
1 spsk olie
1 tsk sukker
2 spsk kapers

Sådan gør du
Rul den grove pizzadej ud til en rund pizza, diam. ca. 24 cm. Drys med ost, læg sardinfileter i tynde strimler på, fjern stenene fra olivenerne og drys over.

Skær løgene i helt tynde skiver, varm dem ved svag varme i olie og tilsæt sukker. Tag fra varmen, når de er bløde.

Fordel løgblandingen og kapers over din pizza og bag den i en 215 grader varm ovn i 15-20 min

Pizza på 14 måder

Læs mere om: