https://imgix.femina.dk/media/article/picklet-groent.jpg
Mad

Picklet grønt

21. november 2018
af Kristine Høeg
Foto: Line Falck Christensen
Picklet grønt kan næsten bruges i alt: Brug de picklede rodfrugter i f.eks. salater, på smørrebrød, hakkede i dressinger og som fyld i en burger eller en sandwich.

  • 1 glas
  • 5 dl eddike
  • 115 g sukker
  • 1 spsk. sorte peberkorn
  • 4 nelliker
  • 5-600 g istandggjorte rodfrugter (her er brugt gulerødder, rødbeder, glaskål og blomkål)
  • 1-2 hele chilier

SÅDAN LAVER DU PICKLET GRØNT

Kom eddike, sukker, peberkorn og nelliker i en lille gryde og varm op, indtil sukkeret er smeltet. Køl eddikeblandingen helt af i køleskabet.

Skær gulerødder, rødbeder og glaskål i tynde skiver – du gør det nemmest på et mandolinjern, men en skarp køkkenkniv og lidt tålmodighed kan også klare opgaven. Pluk blomkålen i mundrette buketter.

Kom grøntsagerne i et sylteglas og stik chili ned i kanten – det skal være pakket tæt sammen. Hæld syltevæsken over, så den når 1-2 cm op over grøntsagerne.

LÆS OGSÅ: Opskrift på syltede ribs

Luk glasset og sæt det på køl. Efter to uger er grøntsagerne klar til at blive spist.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_1.jpg

Læs også