Hovedretter

Parfait med kaffe og sprøde kiks

Denne dessert er den perfekte afslutning på en god middag

Parfait med kaffe og sprøde kiks

4-6 PERS.

Dette skal du bruge til parfait med kaffe og sprøde kiks
½ l piskefløde
8 pasteuriserede ægge-blommer
120 g flormelis
Korn af 1 vaniljestang
½ dl meget stærk kaffe
10 kaffebønner

Sprøde kiks
20 g flormelis
20 g blødt smør
25 g hvedemel
½ æggehvide
25 g mandelflager

Sådan gør du
Pisk fløden til skum, og sæt til side. Pisk æggeblommerne helt lyse og luftige med flormelis og vaniljekorn - det tager ca. 6 min. med en elpisker. Hæld kaffen i, og rør godt. Vend lidt af flødeskummet i æggemassen, og vend så blandingen i resten af flødeskummet til en ensartet, luftig creme. Fordel cremen i små glas, og luk dem til med husholdningsfilm. Frys dem i mindst 4 timer - gerne natten over. Sprøde kiks: Rør flormelis med det bløde smør; tilsæt hvedemelet, og vend forsigtigt æggehviden i lidt efter lidt, til dejen er glat og let tyk. Smør dejen ud - helt tyndt - på bagepapir på en bageplade, brug evt. en skabelon (f.eks. et fladt plastiklåg, hvor du skærer den ønskede form ud). Drys med mandelflager og bag de små kager midt i ovnen ved 165 grader i 2-4 min. Tag forsigtigt de færdigbagte kager af bagepladen, og lad dem afkøle på en rist. Drys isen med knuste kaffebønner, og servér kagerne til.