Spinatpandekager med gedeost
Mad

Pandekager med spinat og gedeost

31. marts 2021
af Julie Hey
Foto: Bjørn Jakobsen
Opskrift: Her får du en fortryllende opskrift på pandekager med spinat og gedeost, der giver den traditionelle aftensmad et forfriskende pust
Tid i alt 45 min

Pandekagedej

  • 3 æg
  • 3-3½ dl sødmælk
  • 1 nip salt
  • 130-150 g hvedemel
  • Smør til bagning
  • Salt og peber

Spinatpandekager med gedeost

  • 200-300 g spædespinatblade
  • 250 g kantareller
  • 4 skiver god gedeost

Sådan laver du pandekager med spinat og gedeost

  1. Pandekagedej: Pisk æg, mælk og salt.
  2. Bland og si de tørre ingredienser, og rør mælkeblandingen i. Lad dejen hvile i køleskabet i ½-1 time.
  3. Spinatpandekager med gedeost: Skyl spinatbladene grundigt, tag en håndfuld pæne blade fra og læg dem fladt på et rent viskestykke.
  4. Hæld lidt dej på en varm pande, læg straks et par spinatblade på dejen, pensl med lidt ekstra dej og bag pandekagen på begge sider i lidt smør. Bag alle pandekagerne på samme måde.
  5. Tænd ovnen på grill.
  6. Rens og steg kantarellerne i smør på panden i et par min.
  7. Tilsæt resten af spinatbladene og rist dem let, til de falder sammen. Smag til med salt og peber.
  8. Skær gedeosten i fire tykke skiver, læg dem i et ovnfast fad og grill dem i ovnen i ca. 2 min.
  9. Varm et par spinat-pandekager op på panden og servér med den varme gedeost og kantarel- og spinatblandingen.

LÆS MERE: Har du været på svampejagt, og mangler inspiration - så har SØNDAG samlet sæsonens bedste svampeopskrifter til dig. Du kan se opskrifterne her

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også