Hovedretter

Ost: Butterdejsstænger til ostebord

Ost er fuld af SMAG, både når du spiser den med brød, eller på et ostebord – og når du kommer den i VARME RETTER, salater eller KAGER. Og der er mange slags at vælge mellem – her har SØNDAGs Louise Dandanell Ørsted taget flere meget forskellige oste under KÆRLIG BEHANDLING.

Butterdejsstænger
TID: CA. 45 MIN.

Det skal du bruge:

1 rulle butterdej
40 g parmesan eller anden hård ost med smag
2 spsk mælk
1 spsk birkes
1 spsk sesam

TILMELD DIG SØNDAGS NYHEDSBREV, OG FÅ REDAKTIONENS FAVORITOPSKRIFTER DIREKTE I DIN INDBAKKE!

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 220 grader.

Pak butterdejen ud. Lad den ligge på det medfølgende bage-papir. Skær den i 1 cm brede strimler med en skarp kniv.

Riv osten. Pensl dejen med mælk.

Drys parmesan ud på dejen - og sesam over den ene halvdel, birkes over den anden. Vrid strimlerne, så de bliver snirklede og læg dem på bagepapir på 1-2 bageplader.

Drys de kerner og osten, der ligger tilbage på bagepapiret, over stængerne.

Bag dem i ca. 12 min. - de skal tage farve og være helt sprøde, før de tages ud af ovnen. Afkøl dem og spis dem samme dag, de er bagt.

TIP: Drys evt. paprika, chili eller finthakkede valnødder over stængerne.

PARMESAN

er en italiensk, fast, halvfed komælksost, ofte med små hvide krystaller, der indikerer lang modning - i reglen mindst 22 måneder.

Først da har osten den rigtige, let saltede, karakteristiske smag og hårde konsistens.

Vild med ost...?

MAD MED OST

Alcasisk salat med comté-ost

Kartoffelsuppe med blå ost

Kalkun med ricottafyld

TILBEHØR OG DESSERT

Butterdejsstænger

Lynsnegle med gedeost

Ostekage med blåbær

 

Læs mere om:
ost