Hovedretter

Opskrift på kammuslinger med asparges

Kammuslinger og asparges klæder hinanden perfekt i denne lækre forret

Ingredienser

200 g friske hvide asparges
200 g friske grønne asparges
1 dl fiskebouillon
200 g kammuslinger
15 g smør
Salt, peber
½ dl tør hvidvin
Krydderurter - f.eks. kørvel, skovsyre, syre eller dild
100 g groft brød.

Få også opskriften på kammuslinger med ærtesuppe her

Sådan laver du kammuslinger med asparges
Bræk det nederste, træede af aspargesene og skræl de hvide.
Skær aspargesene i lidt mindre stykker.
Kog skræller og de træede stykker i bouillon i 5 min. under låg og si lagen.
Damp de snittede asparges 2-3 min. i den siede lage.
Steg kammuslingerne i smør i 1-2 min. på hver side og krydr med salt og peber.
Hæld vinen over og kog ind, tilsæt asparges samt lage, kog op og smag til.
Anret i dybe tallerkener, pynt med krydderurter og servér med brød.

Se også de 14 forretter til hverdag og fest her og få masser af inspiration