Hovedretter

Opskrift på hjemmelavet hønsesalat med bacon

En klassisk hønsesalat klæder ethvert frokostbord – og er den hjemmelavet, er det endnu bedre. Her får du en simpel opskrift på hjemmelavet hønsesalat med bacon og asparges.

Tid i alt: 25 min
Antal personer: 6

DET SKAL DU BRUGE:

4 kyllingebryster
250 g champignoner
1 dåse kogte asparges
200 ml creme fraiche
1 dl mayonnaise
1 tsk karry
1 tsk dijonsennep
Havsalt, friskkværnet peber

PYNT:

8 skiver bacon
karse
4 store stykker ristede flutes

Hjemmelavet hønsesalat

Hop til opskriften på hjemmelavet hønsesalat med bacon og asparges ved at klikke her.

Til enhver påskefrokost eller julefrokost – eller bare til en helt almindelig frokost – hører en god, gammeldags hønsesalat. Du er måske den, der snyder lidt ved at snuppe den fra hylden i supermarkedet. Men hønsesalat er nu bare bedst, når den er hjemmelavet – og gerne med et par sprøde skiver bacon på toppen. Mums!

Men pas på – har du først smagt en hjemmelavet kyllingesalat, er vi helt sikre på, at du aldrig mere kommer til at købe den færdiglavede! Hjemmelavet hønsesalat er bare bedst.

 

I Danmark er vi glade for vores frokostbord, og hønsesalaten er et klassisk bud på en god frokostret. Men den er også velkommen på aftensbordet, hvis det skal gå lidt hurtigt en hverdagsaften. En hjemmelavet hønsesalat er nemlig et sikkert hit hos familien, da den smager vidunderligt, og så er den tilmed let at lave.

Du kan lave hønsesalat på mange forskellige måder med et hav af forskellige ingredienser – kun fantasien sætter grænser. Vores gourmetversion er med lækre, saftige champignoner og bløde asparges, og på toppen skal der frisk strøet karse og knasende sprøde skiver af bacon. Læs opskriften herunder.

 

Skal du holde påskefrokost? Vi har samlet mange andre opskrifter på skønne retter, der passer perfekt til påskefrokosten. På listen er tatar, fiskefilet med æble-porre-creme og selvfølgelig de lækreste hjemmelavede chokoladepåskeæg. 

PRØV OGSÅ: Menu til påskefrokost 2020: Alle påskens lækre retter  

Opskrift: Sådan laver du hjemmelavet hønsesalat med bacon og asparges

1. Læg kyllingekødet i en gryde med vand, og kog det for svag varme i 12 min. Hæld vandet fra og afkøl kødet, inden det skæres i små stykker. Sæt det til side.

2. Rens og skær champignonerne i kvarter, steg dem gyldne i lidt olie på en varm pande. Krydr med salt og peber. Afdryp aspargesene for væde i et dørslag.

3. Rør creme fraiche med mayonnaise, karry og sennep. Vend kyllingekød, champignon og asparges i. Smag til med salt og peber.

4. Steg baconskiverne sprøde og servér til den hjemmelavede hønsesalat sammen med karsedrys og ristet brød.

Vi har brugt kyllingebryst i denne opskrift. Men du kan bruge lige den type kylling, du ønsker, til denne opskrift – enten kyllingebryst eller kyllingelår, eller du kan bruge resterne af gårsdagens ovnstegte hele kylling og medvirke til at mindske madspild.

Skal du til påske- eller julefrokost i weekenden, kan du sagtens lave kyllingesalaten et par dage i forvejen. Bare du steger baconen kort før servering, så den ikke bliver blød. Gæsterne vil elske din hjemmelavede kyllingesalat!

Andre former for hjemmelavet hønsesalat

Er asparges og bacon ikke din favoritkombination? Så prøv en af vores andre opskrifter på hjemmelavet hønsesalat – med asparges og rygeostdressing eller æble, bladselleri og pancetta. Se opskrifterne nedenfor.

PRØV OGSÅ: Hønsesalat med asparges og rygeostdressing 

PRØV OGSÅ: Kyllingesalat med æble, bladselleri og sprød pancetta 

Server hønsesalaten på et stykke lyst eller en skive ristet rugbrød, afhængigt af hvad du bedst kan lide. Du kan for eksempel bage dette syrlige sodabrød uden surdej, som kan bages hurtigt og let.

PRØV OGSÅ: Sodabrød med grahamsmel