Hovedretter

Mørbradbøffer med krydrede blommer

Julefrokosten: Prøv disse lækre, møre og smagfulde mørbradbøffer og giv julefrokosten ekstra fylde

Mørbradbøffer med krydrede blommer

(Tid: 10 min. + Bagetid: 40 min.)

Ingredienser til mørbradbøffer med krydrede blommer

2 svinemørbrader a 600-700 g
1 spsk madolie
2 spsk smør
Salt, peber

Krydrede blommer:
1 kg sveskeblommer
1 dl balsamicoeddike
200 g muskovadosukker
Friskkværnet peber
1 stjerneanis
4 allehånde
4 kardemommefrø
10 rosa peberkorn

LÆS MERE: Få mere inspiration til julefrokosten - SØNDAG har samlet 7 lækre opskrifter, der giver den gode julefrokost

Fremgangsmåde til mørbradbøffer med krydrede blommer

Tilbered først blommerne: Vask og del blommerne i halve og fjern stenene. Læg dem på bagepapir i et ovnfast fad, hæld eddike over, og drys med sukker og alle krydderierne.

Bag blommerne ved 175 grader i 40 min.

Tag dem ud af ovnen og vend dem rundt i stegemarinaden.

Afpuds dine mørbradbøffer for sener og fedt, del dem i 2 cm tykke bøffer.

Steg dine mørbradbøffer i lidt olie og smør, krydr godt på begge sider med salt og peber og servér med de krydrede blommer og rugbrød.

LÆS MERE: Du kan gøre mørbradbøffer ekstra julet og servere dem med appelsinsauce, se opskriften her

Find flere opskrifter i vores galleri nedenfor!

Den gode julefrokost