mad med fars koftes
Hovedretter

Mad med fars: Koftes med fladbrød og hummus

Fars er hurtig og billig hverdagsmad, men det behøver ikke at være samme ret som altid. Disse fladbrød med krydrede koftes, hummus og en sprød salat vil vække lykke ved middagsbordet.

Med fars kan du hurtigt sætte mad på bordet, men med få krydderier, et lunt fladbrød, lidt hummus og en frisk salat kan du invitere smagsløgene til fest. Opskriften tager kun 20 minutter og rækker til to personer.

Du skal bruge:

½ agurk

1 tsk. salt

2-3 tomater

1 rødløg

1 håndfuld korianderblade

Salt og peber

250 g hakket oksekød 3-7 %

1 fed knust hvidløg

1 spsk. hakket frisk koriander

½ tsk. stødt spidskommen

½ tsk. stødt koriander

1 tsk. paprika

½ spsk. olie til stegning

2 tyrkiske fladbrød eller wraps

100 g hummus

Har du fryseren fuld af fars? Lav også disse vildtinspirerede timbaler

Sådan gør du:

Skær agurken i tynde skiver, læg dem i en sigte og drys med salt. Skær tomaterne i små tern og hak rødløget. Skyl saltet af agurken og dup skiverne tørre. Vend dem med tomattern, rødløg og koriander og krydr med salt og peber.

Rør det hakkede kød med hvidløg, spidskommen, koriander, paprika, salt og peber. Form farsen til 6 ovale kødboller og steg dem ca. 5 min. på hver side i olie.

Lun samtidig brødene, smør dem med hummus og læg koftes og salat på. Server straks.

Energi pr. person: 514 kcal. Fordelt på: fedt 27 %, protein 29 % og kulhydrat 44 %20 min.

Holder du øje med kalorierne? Så får du gode 'sparetips' lige her:

11 måder at spare 100 kcal

 

Læs mere om: