Hovedretter

Lammeskank med oliven og gremolata

Varme, duftende gryder, fulde af simrende kød og gode grøntsager - dét er en af efterårets mest charmerende (og velsmagende) køkkenfornøjelser. Tag dig tid - eller rettere, giv retten tid til at simre og få smag og kraft

Tid: 30 min.
+ Stegetid: 2½-3 timer

4 pers.

Det skal du bruge
4 lammeskanke
Olie
Salt, peber
1 rødløg
3 fed hvidløg
2 gulerødder
2 kviste oregano
1-2 rosmarinkviste
Skal fra ½ økocitron
Saft fra 1 citron
1 dåse hakkede tomater
2 dl hvidvin
¼ kg cherrytomater
1 dl små sorte oliven

Gremolata
1 bdt. persille
Skal fra ½ økocitron
1 fed knust hvidløg

Tilbehør: Kartoffelmos eller ovnstegte grove kartofler

Få endnu en opskrift på en gryderet med lam: Lammefrikassé med rodfrugter og kartoffelmos

Sådan gør du
Brun lammeskankene i olie i en gryde, og krydr med salt og peber. Læg dem til side, og svits hakket løg og hvidløg samt gulerod skåret i terninger.

Kom lammeskankene tilbage i gryden, og tilsæt oregano, rosmarin, citronskal og citronsaft. Hæld tomat og hvidvin ved, og lad det hele simre under låg i 2 timer. Hæld cherrytomater samt oliven i gryden, og lad det simre i yderligere ½-1 time.

Hak den skyllede, tørrede persille fint sammen med citronskal og hvidløg.

Smag lammeskankene til, og server med et godt drys gremolata og kartoffelmos eller ovnstegte kartofler.

Har du rigtig god tid? Så prøv denne opskrift på langtidsstegt lammekølle med rodfrugter og æbler

Skal desserten være med chokolade? Her får du 25 skønne opskrifter med chokolade

25 opskrifter med chokolade