lammekølle med hvidløg og salvie
Hovedretter

Lammekølle med hvidløg og salvie

Lammekølle med hvidløg og salvie er en skøn steg, der er nem at lave og perfekt at servere, når du får gæster.

Lammekølle er perfekt, når du skal lave mad til mange gæster. Opskriften her er til 6 personer, men du kan nemt gange den op, så den passer med det antal gæster, du venter.

Lammekølle med hvidløg og salvie

6 pers.
Tid: ca. 1 time og 45 min.

Det skal du bruge til lammekølle

1 lammekølle, ca. 1,8 kg
1 lille bdt. salvie
5 fed hvidløg
Salt, peber
Olivenolie
Kødsnor

Det skal du bruge til myntedip
500 ml græsk yoghurt 10%
8 spsk hakket frisk mynte
6 fed knust hvidløg
Salt, peber

Server din lammekølle sammen med en frisk kartoffelsalat, der er hurtig og nem at lave

Sådan laver du lammekølle

Krydr din lammekølle med salt og peber, skær små lommer i kødet og prop halve hvidløgsfed i. Fordel salvie på lammekøllen, krydr med salt og peber og snør kødet med kødsnor.

Læg den krydrede kølle på en rist og smør kødet ind i olivenolie, salt og peber. Steg din steg ved 200 grader i 25 min., dæmp varmen til 170 grader og steg kødet yderligere ca. 60 min.

Tag den færdigstegte steg ud af ovnen og lad den hvile i 15 minutter, inden kødet skæres i skiver.

Sådan laver du myntedip
Rør ingredienserne til dippen sammen og server til den lune kølle.

Læs mere om: