Hovedretter

Lammefrikassé med rodfrugter og kartoffelmos

Den klassiske danske ret lammefrikassé er i denne opskrift tilsat rodfrugter, og sammen med kartoffelmosen er lammefrikassé med rodfrugter en ret, der passer perfekt til det danske efterår

TID: ca. 1 time

Lammefrikassé med rodfrugter
500 g lammekød i terninger, f.eks. af culotte, bov eller kølle
20 g smør
1 spsk rapsolie
2 spsk hvedemel
Salt, friskkværnet peber
500 g gulerødder
400 g jordskokker
3 løg
2 dl æblejuice
8 dl kalvebouillon
Grovkornet sennep
Bredbladet persille

Kartoffelmos
800 g kartofler
1 dl sødmælk
3 spsk rapsolie

Er du helt tosset med lam og rodfrugter? Så får du lige endnu en opskrift her: Langtidsstegt lam med æbler og rodfrugter

Sådan gør du
Brun kødet i smør og olie i en tykbundet gryde. Når det er lysebrunt på alle sider, drys med mel og krydr med salt og peber.
Skræl og skær gulerødder og jordskokker i rustikke stykker og løgene i både. Kom grøntsager i gryden og steg i 2 min. Hæld æblejuicen ved, kog ned til ? og hæld bouillonen på. Lad retten simre i 45 min.
Smag lammefrikasséen til og juster tykkelsen på saucen med maizena.

Skræl kartoflerne, og kog dem møre i 20 min. Si vandet fra, og lad kartoflerne dampe af. Tilsæt mælk og olie, og mos kartoflerne med et piskeris.
Smag til med salt og peber og server kartoffelmosen til din lammefrikassé med drys af grofthakket persille og sennep.

Trænger du til mere efterårsmad, får du her 10 varme supper til efteråret

I galleriet herunder kan du finde 20 suveræne smørrebrød fra Ida Davidsen

20 suveræne smørrebrød fra Ida Davidsen

Læs mere om: