lammefilet
Hovedretter

Lammefilet med ovnkartofler og rucolasalat

Her får du en ret, som er let at lave, men som smager som et helt festmåltid. Få opskriften på lammefilet med ovnkartofler og rucolasalat her

Lammefilet med ovnkartofler og rucolasalat

2 personer

Tid: 40 minutter

DET SKAL DU BRUGE

400 g små kartofler med 
tynd skræl
Olivenolie
Smør
1 lille rødløg
2-3 skiver bacon
¼ l piskefløde
1-2 spsk. koncentreret lammefond
 
 
½ tsk. timian
1 knust enebær
Salt og peber
Balsamico
Honning
En stor lammefilet
50 g rucola
8 semidried tomater i olie (drænet)
1 spsk. ristede pinjekerner
 
Kender du en, der elsker SØNDAG? Giv hende et abonnement på SØNDAG i julegave - fra 150 kr. >
 
PRØV OGSÅ: Urtemarineret lammefilet med stegte grøntsager

 

Opskrift - sådan laver du lammefilet med ovnkartofler og rucolasalat

 
Varm ovnen op til 220°. 
Skrub kartoflerne rene og kog dem knapt møre. Hæld vandet fra og damp dem tørre under låg. Vend dem med olie i et ovnfast fad. Steg dem møre i ovnen, ca. 15 min. Krydr med salt mod slutningen. 
Hak løget, skær baconen i tern og steg det i 20 g smør, til løget er blødt. Tilsæt fløde, lammefond, timian og enebær. Lad det simre i mindst 30 min. Smag til med salt, peber, balsamico og honning. 
Dup lammefileten tør. Brun den på begge sider i olie og smør og krydr med salt og peber. Dæmp varmen og steg 4-5 min. på hver side. Lad den hvile tildækket 5 min. og skær den så i skiver. Vend rucolaen med tomater og pinjekerner. Krydr med salt og peber.
 
Læs mere om: