https://imgix.femina.dk/media/article/soe1815-laks.jpg
Mad

Laks med sesam, ris og grønt

10. april 2018
af Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Betina Hastoft
Laks er altid lækkert og denne ret tager ca. en halv time at lave og så indeholder den kun 502 kalorier. Få opskriften her
2 personer
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 125 g ris, gerne fuldkorn
  • 200 g laksefilet i 2 cm tykke skiver
  • 100 g agurk
  • 100 g sukkerærter
  • 75 g kinaradise i tynde skiver
  • 75 g radiser i tynde skiver
  • 100 g fintsnittet fennikel
  • 1 spsk. soja
  • 1 spsk. fiskesauce
  • 1 spsk. risvinseddike
  • ½ spsk. sesamolie
  • Salt og peber
  • 1 tsk. sort sesam

Opskrift - sådan laver du laks med sesam, ris og grønt

1. Kog risene som anvist. 2. Steg laksen 1 min. på hver side og krydr med salt og peber. 3. Flæk agurken på langs, skrab kernerne ud og skær agurken i skiver. Snit sukkerærterne på langs. Skær radiserne i tynde skiver. 4. Fordel ris og de forskellige grøntsager i en dyb skål og læg laksen ovenpå. 5. Pisk soja, fiskesauce, eddike, sesamolie, salt og peber sammen og hæld det hen over. 6. Drys med sesam og urter og servér. Energi pr. person: 502 kcal. Fordelt på: fedt 29 %, protein 23 %, kulhydrat 48 % PRØV OGSÅ: Røget laks i blomkålssalat
https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_1.jpg

Læs også