Hovedretter

Laks med sesam, ris og grønt

Laks er altid lækkert og denne ret tager ca. en halv time at lave og så indeholder den kun 502 kalorier. Få opskriften her

Tid i alt: 30 min
Antal personer: 2

DET SKAL DU BRUGE

125 g ris, gerne fuldkorn
200 g laksefilet i 2 cm tykke skiver
100 g agurk
100 g sukkerærter
75 g kinaradise i tynde skiver
75 g radiser i tynde skiver
100 g fintsnittet fennikel
1 spsk. soja
1 spsk. fiskesauce
1 spsk. risvinseddike
½ spsk. sesamolie
Salt og peber
1 tsk. sort sesam
 

Opskrift - sådan laver du laks med sesam, ris og grønt

 
1. Kog risene som anvist.
2. Steg laksen 1 min. på hver side og krydr med salt og peber.
3. Flæk agurken på langs, skrab kernerne ud og skær agurken i skiver. Snit sukkerærterne på langs. Skær radiserne i tynde skiver.
4. Fordel ris og de forskellige grøntsager i en dyb skål og læg laksen ovenpå.
5. Pisk soja, fiskesauce, eddike, sesamolie, salt og peber sammen og hæld det hen over.
6. Drys med sesam og urter og servér.
 
Energi pr. person: 502 kcal. 
Fordelt på: fedt 29 %, protein 23 %, 
kulhydrat 48 %
 
 
Læs mere om: