Hovedretter

Krydrede lammefrikadeller med anissyltede rødbeder

Opskrift: Lam er lig med påske, og her får du det i små mundrette kugler af lammefrikadeller - lige til at spise

Krydrede lammefrikadeller er oplagte at servere til påskefrokosten, for når det er påske, så er lam jo ikke til at komme udenom. Server de hjemmelavede lammefrikadeller som alternativ til de traditionelle frikadeller.

De hjemmesyltede rødbeder med anis er det perfekte tilbehør til krydrede lammefrikadeller, men du kan selvfølgelig også servere dine lammefrikadeller med andet tilbehør eller bruge rødbeder til andre retter.

Krydrede lammefrikadeller med anissyltede rødbeder

Tid: ca. 1 time. + hviletid for rødbeder: 4-5 dage
Lammefrikadeller og rødbeder til 6 pers.

Det skal du bruge til lammefrikadeller
400 g oksekød
400 g lammekød
1 tsk salt
1 spsk karry
2 store løg
2 store æg
1 dl havregryn
1 dl hvedemel
1 tsk fintrevet muskatnød
Friskkværnet peber
Ca. 1 dl økologisk sødmælk
Ca. 1 dl danskvand
Halvt smør og madolie til stegning
Rugbrød

Det skal du bruge til anissyltede rødbeder
1 kg rødbeder
½ liter lagereddike
425 g sukker
5 kardemommefrø
1 stjerneanis

LÆS MERE: Lav den perfekte påskefrokost. Få de 7 lækreste opskrifter til påskefrokosten, her

Sådan laver du hjemmesyltede rødbeder
De syltede rødbeder skal helst tilberedes 4-5 dage før servering: Fjern top af rødbederne og kog dem møre i rigeligt vand i ca. 1 time. Tag dem fra varmen, skyl i koldt vand og pil dem - det gøres nemmest med hænderne, men tag handsker på, for de farver meget. Kog eddike op med sukker og krydderier, og når sukkeret er smeltet, tages lagen af varmen og afkøles helt.

Skær rødbederne i skiver og kom dem på skoldede Atamonskyllede glas. Hæld lagen over, så den dækker - krydderierne må gerne hældes med, for de afgiver stadig smag. Opbevares et køligt sted.

Sådan laver du krydrede lammefrikadeller
Rør hakket lammekød og oksekød med salt og karry, tilsæt groftrevet løg og tilsæt æggene et ad gangen. Rør godt til en ensartet fars til lammefrikadeller. Drys havregryn i og rør dem ud i farsen. Tilsæt melet lidt ad gangen, til du har en tyk fars. Krydr godt med peber og muskat. Kom mælken i og rør godt, vend danskvand i farsen til en let luftig fars.

Varm olie og smør op på en pande, til det er flot gyldent, form farsen med en dessertske eller en stor teske og steg dine lammefrikadeller lysebrune på begge sider. Skru ned for varmen og steg dine lammefrikadeller færdige.

Server de lune lammefrikadeller med rugbrød og syltede rødbeder.

LÆS MERE: Ingen påske uden lam, og hvis denne opskrift på lammefrikadeller ikke faldt i din smag, har SØNDAG samlet 20 lækre opskrifter med lam, se dem her

Læs mere om: