Hovedretter

Koteletter, citronmarinerede med grøn kartoffelsalat

Her får du en lækker og frisk opskrift på koteletter

Tid: Ca. 50 min. + marinering
4 tykke svinekoteletter
Salt

Marinade:
½ dl citronsaft
Et lille nip revet citronskal
1 dl hvidvin
¾ dl olivenolie
½ tsk rosépeberkorn

Kartoffelsalat:
500 g kogte, faste kartofler i mindre stykker
250 halverede cherrytomater
3 snittede bladselleristilke
1 hakket lille grøn peber
3 skalotteløg i skiver
3 snittede forårsløg
Olie-eddikedressing smagt til med lidt soja og evt. hvidløg

Skær svinekoteletterne igennem ved fedtkantsiden og åbn dem som sommerfugle. Læg dem i marinaden og lad dem stå koldt i ca. 4 timer.

Tag dem op af marinaden, dup dem med køkkenrulle og steg dem på en varm pande eller på havegrill, ca. 2 min. på hver side.

Bland kartofler og alle grøntsager i en skål og vend dem med dressingen. Smag til og servér kartoffelsalaten til koteletterne.

Læs mere om: