Et udvalg af supper til efteråret og vinteren

Hovedretter

Kartoffelporresuppe med ostechips

Kartoffelporresuppe er en god hverdagsret, som er hurtig at lave, og de sprøde ostechips giver en ekstra lækkerhed til retten. Få opskriften her

Bland evt. andre grøntsager, f.eks. gulerod eller lidt spinat, i din kartoffelporresuppe - det kan både give en anden smag og en anden farve til suppen.

Chipsene af revet grana- eller parmesanost er lækre og sprøde - gem opskriften, den er super til sommerens
drinks på terrassen.

Kartoffelporresuppe med ostechips

2 pers.
Tid: ca. 30 min.

Det skal du bruge til kartoffelporresuppe
1 stor bagekartoffel
3-4 porrer, ca. 400 g
Forårsløg eller ramsløg
Ca. 7½ dl grøntsagsbouillon
Salt, knust sort peber
Creme fraiche eller yoghurt

Det skal du bruge til ostechips
Ca. 25 g revet granaeller
parmesanost
Lidt frisk basilikum
1 spsk græskarkerner

Er du vild med cremede supper, så prøv denne skønne opskrift på jordskokkesuppe med purløg og chorizo fra Claus Meyer

Sådan laver du kartoffelporresuppe med ostechips
Skræl og skær kartoflen i mindre stykker. Kog den med snittede porrer og lidt forårsløg eller ramsløg samt bouillon i 15-20 min., til alt er mørt.

Kør din kartoffelporresuppe i foodprocessoren, til den er helt pureret. Hæld tilbage i gryden igen og smag til.

Imens rives osten og blandes med strimlet basilikum og græskarkerner. Fordel i små bunker på bagepapir og bag chipsene gyldenbrune ved 215 grader i 5-7 min.

Afkøl de bagte ostechips på en rist og server dem til den cremede kartoffelporresuppe med creme fraiche og lidt knust peber.

Her får du endnu en opskrift med porre: En lækker og nem porretærte, der er perfekt at servere som forret eller til frokost

Når havens bær er modne, er det lækkert ar bruge dem i søde kager og desserter. Klik dig igennem galleriet med dejlige opskrifter med sommerbær:

Læs mere om: