Hovedretter

Kartoffel-porresuppe med timian

Opskrift: Prøv denne sunde men stadig cremede kartoffel-porresuppe på en kold efterårsdag

Kartoffel-porresuppe med timian (Tid: ca. 30 min., 2 pers.)

Ingredienser
8 dl hønse- eller grønsagsbouillon
300 g skrællet kartoffel
150 g porre
1 timiankvist
1 laurbærblad
1 persillekvist
2 dl fløde 9%
Salt, peber
200 g groft brød

LÆS MERE: Prøv flere kartoffelopskrifter, SØNDAG har samlet 3 tæskegode kartoffelopskrifter til dig, her

Fremgangsmåde
Bring bouillonen i kog og tilsæt kartoffel samt halvdelen af den snittede porre. Kom timian, laurbær og persille ved og lad det koge for svag varme under låg i ca. 20 min.

Kassér krydderurterne og blend suppen med fløde.

Hæld suppen tilbage i gryden sammen med resten af den snittede porre. Kog op og smag til med salt og peber og servér rygende varm med brød.

Energi pr. person: 519 kcal.
Fordelt på: protein 13%,
kulhydrat 65%, fedt 22%

LÆS MERE: Supper er nemme at lave, og de giver ofte mad til flere dage. Prøv den her cremede gulerodssuppe, og bliv varm indvendig

Læs mere om: