Hovedretter

Kammuslinger a la Parma

Store kammuslinger smager fantastisk, især i selskab med parmaskinke, hvidløg og persille. TIP: Du kan godt bruge små kammuslinger fra frost i stedet for store. Husk så blot at ­beregne 150-200 g kam­muslinger pr. person, da de er ret små.

TID: 30 min.
Kammuslinger til 4 personer:

12 store kammuslinger, evt. fra frost
3-4 dl ris, evt. brune økologiske
3 skiver parmaskinke
1-2 fed hvidløg
2 stykker toastbrød uden skorpe
3 spsk hakket persille

Basislager: Olie 50 g smør, stuetemperatur

Tænd ovnen på 220 grader.

Dup dine kammuslinger med et stykke køkken­rulle og læg dem i et ovnfast fad, smurt med lidt olivenolie.

Tilbered risene efter anvisning på pakken.

Klip fedtkanten af parma­skinken og hak skinken i fine, tynde strimler.

Pil hvidløget, pres det og vend det i smørret. Kom parmaskinke, smuldret brød og hakket persille i smørret og fordel det over dine kammuslinger.

Steg dine kammuslinger i ovnen i 10 min., til de er gennemstegte, og parma­skinken er sprød.

Anret de lækre kammuslinger a la Parma i dybe tallerkener, hæld det smeltede smør over som sauce og server ris til.

TIP: Du kan godt bruge små kammuslinger fra frost i stedet for store. Husk så blot at ­beregne 150-200 g kam­muslinger pr. person, da de er ret små.