Hovedretter

Kæmpe mexicansk burger

Den mexicanske version er en kæmpeburger, som skæres i mindre stykker – men først når alle ved bordet har beundret den. De, som spiser meget, kan bede om et stort stykke af denne kæmpeburger, mens de mindre spisende kan bede om en lille stykke.

Til 4 personer


1 stort rundt brød, 20-25 cm i diameter
100 g blødt smør
1 spsk chilipulver
1 lille løg
2 fed hvidløg
600 g hakket oksekød
3 spsk tacosauce
2 tsk chilipulver
2 tsk oregano
1 tsk spidskommen, gerne stødt i en morter lige før brug
4 skiver cheddarost

GUACAMOLE:
2 modne avocadoer
Saft af 1 lime
1 spsk olivenolie
1 frisk chilipeber
1 forårsløg
1 fed hvidløg
Salt og peber

PYNT:
2 tomater
4-5 løgringe
7-8 sorte oliven


Flæk brødet horisontalt.

Rør smørret med chilipulver og smør blandingen på hver halvdel.

Stil brødet til side.

Pil og hak løg og hvidløg fint.

Bland kødet med løg, hvidløg, tacosauce, chilipulver, oregano og spidskommen.

Vend kødet ud på et stykke bagepapir og form det til en stor bøf - lidt større end brødet.

Varm en stor stegepande op med 1 spsk olie og vend bøffen ud på den.

Fjern bagepapiret og steg den 10-12 min.

Vend bøff en (brug en tallerken til det).

Læg osten på og steg den 10-12 min. på den anden side, indtil osten er smeltet.

Rist de to halve brød med den smurte side nedad i ovnen i 3-4 min. ved 180 grader.

Læg bøffen på det nederste stykke brød.

Rør guacamolen sammen ved først at flække avocadoerne, fjerne skind og sten og mose kødet med en gaffel.

Rør straks limesaft og olivenolie i.

Flæk chilien, fjern kernerne og hak chilien fint.

Hak forårsløget fint og tilsæt så chilipeber, forårsløg og presset hvidløg til avocadomosen.

Smag til med salt og peber.

Hak tomaterne groft, og pil og skær løget i ringe.

Anret de hakkede tomater, løgringene, guacamolen og de sorte oliven oven på kæmpe burgeren.

Læs mere om: