Anrettet torsk
Hovedretter

Idé til din nytårsmenu: Brødrene Prices nytårstorsk

Brødrene James og Adam Price fejrer nytårsaften med årets flotteste nytårstorsk, skabt specielt til SØNDAGs læsere. Med stor kærlighed til nytårstorsken har de splittet ingredienserne ad og samlet dem igen. Vi håber, denne opskrift kan inspirere dig til en lækker nytårsmenu.

Tid i alt: 1 t og 30 min
Antal personer: 6

DET SKAL DU BRUGE

6 stykker torskefilet a ca. 100 g - uden skind og skåret af rygstykket (det tykke)

Sennepspanade

2½ dl friske brødkrummer (brug daggammelt hvidt brød)
2½ tsk gule sennepskorn
1-1½ tsk sennepsmel (Colmans)
Salt og peber
Ca. 1 dl smeltet smør

Glaserede rødbeder

3 mellemstore rødbeder eller 18 minirødbeder (meget små)
Smør
2 kviste timian
Lidt hønse- eller hønse- og perlehønefond
1-2 tsk honning

Baconblanquette

175 g smør
75 g bacon i terninger
1 past. æg
1 past. æggeblomme
1 spsk creme fraiche 38%
1 dl kogende hønse- eller hønse- og perlehønefond
Salt og peber
Citronsaft

Pocherede vagtelæg

Ca. 1 l vand
½ dl eddike
18 vagtelæg
Lidt feldsalat eller anden mildtsmagende krydderurt til pynt

Peberrodssifon (alternativt Flødepeberrod, se herunder)

1½ dl piskefløde
1-2 spsk revet peberrod
Sukker
salt
1 dl æggehvide
1 lille sifon (fås fx hos Kunst og Køkkentøj)

Kartoffelchips

2-3 skrællede bagekartofler (så aflange som muligt)
Olie til friture

 

Sådan laver du brødrene Prices nytårstorsk til din nytårsmenu

Sennepspanade:
1. Brødkrummerne laves fx ved at blende daggammelt franskbrød uden skorpe.

2. Rist sennepskornene lidt på en tør pande og knus dem derefter groft i en morter.

3. Rør alle ingredienserne til panaden sammen - det skal lige kunne hænge sammen. Smag til.

4. Læg torskefileterne i en lille bradepande på bagepapir og tryk panaden fast på torsken. Dæk til og stil fadet i køleskabet, til torsken skal i ovnen.

5. Bag torsken ved 225 grader i ca. 12 min. Stik evt. med en tynd strikkepind og mærk, om den er færdig.

Står du for maden nytårsaften? Find den perfekte nytårsmenu her!

Glaserede rødbeder:
1. Skræl rødbederne og udstik dem med et parisiennejern. Bruger du minirødbeder, skal de blot skrælles. Blancher rødbederne i letsaltet vand i ca. 10 min.

2. Kort før servering kommes rødbederne på en pande med lidt smør, timian, fond og honning. Lad dem glasere i ca. 5 min.

Baconblanquette:
1. Steg bacon og smør sammen, til det er let brunet. Sigt baconen fra.

2. Kom æg, æggeblomme og creme fraiche i en blender sammen med den kogende hønsefond. Tilsæt det varme smør, lidt efter lidt, mens blenderen kører.

3. Denne sauce kan laves i forvejen og varmes forsigtigt op før servering. Den må ikke koge.

Mangler du forretter til din nytårsmenu? Find 14 forslag til lækre retter her

Pocherede vagtelæg:
1. Kog vand og eddike op i en lav gryde. Pocher vagtelæggene deri i 1 min. Tag dem op med en hulske og læg dem i koldt vand.

Peberrodssifon:
1. Kog fløden op med peberrod. Sluk, og lad det trække under låg i ca. 30 min.

2. Sigt og smag til med sukker og salt.

3. Afkøl og tilsæt æggehvide.

4. Hæld peberroden i en sifon med 2 patroner.

5. Lun sifonen i vandbad, ryst den grundigt og sprøjt peberroden ud på tallerkenerne kort før servering.

5. Har du ikke en sifon og heller ingen planer om at investere i en, kan du til erstatning for peberrodssifonen i stedet bruge:

Til den perfekte nytårsmenu hører også lækre drinks - her får du opskriften på 6 lækre drinks til din nytårsmenu!

Flødepeberrod
2 dl piskefløde
Ca. 2 tsk revet peberrod
1-2 tsk citronsaft
Et nip fint salt
½ tsk flormelis

Pisk fløden til let skum og vend det øvrige i.
Smag til.
Serveres iskold i små toppe på tallerkenen.
Den kan også rulles i bagepapir og fryses.
Skær skiver af ved servering.

Pas på med ikke at piske fløden for meget, da citronsaften gør den tykkere. Derved risikerer den at skille.

Mangler du kransekagen til den perfekte nytårsmenu? Få en god opskrift her!

Kartoffelchips:
Skær kartoflerne i papirtynde skiver, evt. på rivejern, tør dem i køkkenrulle og steg dem i varm friture. Lad dem dryppe af på køkkenrulle.

Servering af din nytårsmenu:
1. Læg torsken på tallerkenerne og arranger rødbeder og vagtelæg rundt om.

2. Læg en kartoffelchip på hver rødbede og et blad feldsalat på hvert æg.

3. Hæld lidt baconsauce ved og sprøjt peberrodssifonen ud i små toppe (læg alternativt en top iskold flødepeberrod eller en skive frossen flødepeberrod ved siden af torsken).